Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Λάμπρος Προβίδας

Λάμπρος Προβίδας, Φάρος, ακουαρέλα 50x35 650€





O Λάμπρος Προβίδας γεννήθηκε το 1955 στην Κρανιά Ελασσόνας. Από παιδί τις δύσκολες γι΄αυτόν ερμηνευτικά και εκφραστικά καταστάσεις, τα μέσα που χρησιμοποίησε για να τις εκδηλώσει ήταν αυτά που μπορούσαν να παράξουν εικόνα. (στο βουνό τσοπανόπουλο χαράσσοντας με το μαχαίρι στις πέτρες, στο σχολείο το μολύβι, αργότερα τα χρώματα και τα μηχανικά μέσα – φωτογραφία ) Στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα το κύμα της εσωτερικής μετανάστευσης τον οδηγεί στην Αθήνα, όπου μαζί με άλλα, παρακολουθεί και μαθήματα κινηματογράφου στη σχολή Σταυράκου.
Μέσα από πολλές περιπλανήσεις η ανάγκη έκφρασης των ανησυχιών του μέσα από την εικόνα τον οδηγεί στη ζωγραφική που είναι και συνεχίζει αυτοδιδασκόμενος.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική και είναι μελετητής της Ελληνικής τέχνης και παράδοσης.
Τα τελευταία χρόνια η ζωγραφική είναι η αποκλειστική του απασχόληση. Με το πάθος που τον διακρίνει ταξιδεύει στην Ελλάδα κλέβοντας χρώματα και σχήματα από την ομορφιά των τοπίων, της θάλασσας και την καθημερινότητα της πόλης. Το υλικό που χρησιμοποιεί σε αυτή την τελευταία περίοδο είναι η ακουαρέλα, που κατά την αποψή του τον βοηθά να αποδώσει καλύτερα το χαρακτήρα και το φως των θεμάτων του.
Έργα του φιλοξενούνται σε συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.
Από το 2000 ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα
    πηγή : http://www.ikastiko.gr

1 σχόλιο:

  1. Kική!
    Στον ουρανό σε γύρεβα και..στο ιντερνετ σε βρήκα!!!
    Εκθέτω στην Gallery του Προβίδα το Σάββατο 16/4 ώρα 8:30 .Θα έρθεις? Μπορείσ να μείνεις σε μένα ακ αν θέλεις έλα με τα παιδιά...Α! επί τη ευκαιρία αν μπορείσ φέρε μου και τα έργα που είναι όλα στον αδελφό μου. Αν απαντήσεις γρήγορα (τηλ. 6949245084) θα προλάβω να σε βαλω στην αφίσα σαν σπόνσορα.Υλικό θα δεις στο www.imavrikakis.co.nr.
    Θερμούς Χαιρετισμούς,
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή